28 Eylül 2016 Çarşamba




Microsoft un Kuruluşu 


microsoft ile ilgili görsel sonucu
     Şirket 1975 yılında Amerika Birleşik Devletleri' nin Washington eyaletindeki Seattle kentinde iki üniversite öğrencisi (Bill Gates, Paul Gardner Allen) tarafından kurulmuştur.
28 Ekim 1995 doğumlu olan Bill Gates, Altair 8800 bilgisayar sisteminin tanıtımını okuduktan birkaç gün sonra bilgisayarın tasarımcısı MITS ile temasa geçmiştir. Arkadaşı ile birlikte Altair 8800 üzerinde çalışan BASIC yazılımlama dili geliştirdiklerini belirtti. Paul Allen MITS' e yazılımın tanıtımını yapmaya gitti. Tanıtımın sonunda MITS Bill Gates ve Paul Allen' dan Altair bilgisayarları için BASIC yazılımlama dilinin telif hakkını satın aldı. Kârlı bir iş fırsatı yakaladıkları düşüncesiyle Harvard Üniversitesi' inde ki Hukuk eğitimini bırakıp Microsoft'un temellerini attı. Ayrıca Microsoft'un ünlü bir şirket olmasıyla birlikte Bill Gates dünyanın en zengin insanı seçilmiştir.


Microsoft un Gelişimi 


  Windows kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, programları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden girdi yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft firmasının geliştirdiği bir işletim sistemidir. Windows’ta işlemleri gerçekleştirmek için klavyeden komut girmek yerine aynı işlemler fare kullanılarak gerçekleştirilebilir. Ms-Dos ise Microsoft firmasının geliştirdiği bir DOS sistemidir. 1980’li yıllarda en yaygın işletim sistemlerinden bir tanesiydi. 
 Microsoft Windows un ilk sürümü 1985 de yapılan Windows 1.0 sürümüdür. Bu sürüm de pek kullanışlı olmadığı için fazla ilgi görmemiştir. Bundan sonra ise 1987 yılında Windows 2.0 sürümü çıkmıştır ve buna ilgi daha fazla olmuştur. Çünkü insanların işlerine yarayan onlar için daha verimlidir. Windows 2.0 sürümüne Excel ve Word dahil edilmiştir.
Aslında asıl başarı Windows 3.0 sürümü ile gelmiştir. Kullanıcıya daha iyi görev imkanı verdiği için daha iyi başarı sağlamıştır ama bazı eksiklikler fark edilip hemen ardına Windows 3.1 Sürümü geliştirmişlerdir.
Daha sonra ise Windows 95 geliştirilmiştir. Bu sürüm o döneme kadar en çok satan olmuştur. Çünkü bu sürümle ciddi bir değişikliğe gidilmiş ve 255 karakter dosya isimlerinin yanında dahili internet Explorer ve başlat düğmesi gibi özellikler yer almıştır.
3 yıl sonra ise 98 sürümü çıkmıştır. Ve bu gelişimlerin devamında sırayla Windows 2000, Windows Xp, Server 2003, Windows Vista, Windows 7 sürümleri gelişmiştir. Daha sonra 2015 yılına gelindiğinde ise Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 çıkmıştır. Ve bunların üzerilerine başka işletim sistemi çıkarmayacaklarını bildirip güncelleme yolu ile devam edeceklerini açıklamışlardır.  

microsoft gelişimi ile ilgili görsel sonucu


  Bunları bilelim:
  • Microsoft 17 Eylül 2007 tarihinde Avrupa Birliği Microsoft rekabet davasını kaybetmiştir.
  • 3 Eylül 2013 tarihinde Microsoft, Nokia' nın Cihazlar ve Servisler birimlerini ve bazı Nokia patentlerini 7.2 Milyar Dolar karşılığında satın alınmıştır. Bu satın almayla birlikte Nokia'nın 18 bin'i üretimde olmak üzere, 32 bin çalışanının da Microsoft tarafına geçeceği açıklandı.
  • 18 Mayıs 2016'da ise Microsoft akıllı telefonlardan beklediği verimi alamadığını belirterek Nokia'yı 350 Milyon Dolara Foxconn'a sattığını açıkladı.
  • 14 Haziran 2016 tarihinde Microsoft sosyal medya platformu olan Linkedln'i 26.2 Milyar Dolara satın almıştır .LinkedIn Microsoft'un satın aldığı 196. şirket olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder